Ny specialversion av Maserati GranTurismo S

Maserati firar Italiens 150-årsjubileum med en ny specialversion av GranTurismo S, som bara ska säljas av italienska handlare.
Annons

Ny specialversion av Maserati GranTurismo S
GranTurismo är läcker som den är – och specialaren tillverkas i ynkliga 12 exemplar. På insidan finns en plakett med bilens tillverkningsnummer.

Det är 150 år sedan Italien enades, och det har definitivt inte varit ett lätt år för italienarna: bland annat har ju premiärminister Silvio Berlusconi meddelat sin avgång. Men hos Maserati är tongångarna mer positiva. På bilsalongen i Bologna lanseras GranTurismo S Limited Edition, som ska säljas av italienska handlare i 12 exemplar.

Bilarna lackas i den matta kulören Sebring Blue vilket kompletteras med kolfiberdetaljer, polerade bromsok i aluminium och 20-tumsfälgar. Läder/Alcantara-stolar är standard och precis som i de flesta specialversioner placeras ett emblem med tillverkningsnumret på mittkonsolen. 

Motormässigt skiljer ingenting jämfört med en ”vanlig” GranTurismo S, vilket innebär en 4,7-liters V8 på 450 hk och 510 Nm. 0–100 km/h går på 4,9 sekunder och toppfarten ligger på 295 km/h.

Ny specialversion av Maserati GranTurismo S

Sugen på mer
Maserati GranTurismo?

Fredrik Huldt har provkört på vackra italienska landsvägar. Se webb-tv-filmen här!

Annons
Annons
Rulla till toppen