Ferrari firar 60 med specialmodell

Det är 60 år sedan Ferrari tog sin första F1-vinst, och det ska naturligtvis firas med en specialmodell. Ferrari 599 GTB 60F1 finns i tre versioner som alla inspireras av F1-bilarna.
Annons

Ferrari firar 60 med specialmodell
Ferrari 599 GTB 60F1 får Scuderia Ferrari-emblem på framskärmarna, tanklock i aluminium, 20-tumsfälgar och uppdaterad interiör med en hel del Alcantara.

För bara någon vecka sedan skrev vi om Ferrari 599XX Evolution, som lanseras på bilsalongen i Bologna och får en trimmad version av V12-motorn på 750 hästkrafter, och nu kommer nästa specialversion. Det är 60 år sedan Froilán González fixade Ferraris första F1-seger i en 375 F1 på brittiska Silverstone.

Därför lanseras ett tillvalspaket kallat 60 Years of Victories in Formula 1 (60F1), som baseras på Ferrari 599 GTB med HGTE-paketet. Det innebär uppstyvad och sänkt fjädring, nya däck, tjockare störtbur och en uppdatering av stötdämparna. Dessutom hämtas detaljer till både exteriör och interiör från Froilán González och Fernando Alonsos F1-bilar.

Köparna kan välja mellan tre versioner. ”375 F1” lackas i samma klarröda färg som Froilán González F1-bil från 1951. ”150 Italia” lackas i samma färg som Fernando Alonsos F1-bil, och vissa karossdetaljer lackas i vitt. Även ”150 Italia 2” lackas i Alonso-rött, men här är finns vita detaljer enbart i fronten.

Ferrari firar 60 med specialmodell
På insidan märks fyrpunktsbälten i rött och blått och två nya material: Superfabric återfinns i stolarna och ska bidra till ökad friktion jämfört med vanligt tyg, och Alutex, som är en blandning mellan metallfibrer och glasfiber och finns på instrumentbrädan.
Annons
Annons
Rulla till toppen