Hyundai Veloster blir hetare med turbo

Snart finns Hyundai Veloster med en motor som motsvarar det fräcka utseendet. Veloster Turbo har 204 hästar, uppdaterad front och sportfjädring. De första bilderna har redan läckt ut på nätet – se dem här!
Annons

Hyundai Veloster blir hetare med turbo
De första bilderna på Hyundai Veloster Turbo läckte ut på nätet efter att en europeisk tidning brutit mot embargokravet. Premiär i Sverige blir under våren eller sommaren 2012. 6-växlad manuell låda blir standard, och 6-växlad automatlåda blir tillval.

Vår första provkörning av Hyundai Veloster visade att det fanns helt okej vardagsegenskaper under skalet, men köregenskaperna motsvarade inte det läckra utseendet. Fast nu blir det ändring: Hyundai har redan offentliggjort en ny 1,6-litersmotor med twinscroll-turbo och direktinsprutning på 204 hästar och 270 Nm. Och just nu står den amerikanska versionen av Veloster Turbo på Detroitsalongen.

Förutom att motorn uppdaterats sker det också saker med designen och chassit. Fronten blir aggressivare med annorlunda luftintag och stötfångare. Hjulhusen förstoras upp och sänkt sportfjädring blir standardutrustning. Det centrerade avgasutblåset har bytts ut mot två större utblås.

Hyundai Veloster Turbo börjar säljas i Sverige under våren eller sommaren 2012. Priserna är inte fastställda ännu.

Annons
Annons
Rulla till toppen