Ny Volkswagen med mittmotor redan i år

Senare under året ska Volkswagen visa en ny konceptbil med mittmotor. Det lovar en högt uppsatt VW-chef. Tuffaste konkurrenten blir Mazda MX-5 – vågar vi hoppas på en ny Bluesport?
Annons

Ny Volkswagen med mittmotor redan i år
Fräck design och mittmotor – det trodde du inte om Volkswagen för bara några år sedan! Under 2012 ska en ny konceptbil tas fram. Tekniken kommer från Polo och Golf.
Ny Volkswagen med mittmotor redan i år
Ulrich Hackenberg.

Det har länge ryktats om en ny folksportbil med Volkswagenmärke. På Detroitsalongen 2009 visades läckra konceptbilen BlueSport Concept, med en vikt på under 1.200 kilo och en dieselmotor på 180 hästar.

Nu bekräftar en av Volkswagens styrelseledamöter, Ulrich Hackenberg, att Volkswagen ska visa en konceptbil försedd med mittmotor under 2012. I en intervju med amerikanska Automobile Magazine avslöjar han också att USA-marknaden blir viktigast för den nya modellen och att tuffaste konkurrenten blir Mazda MX-5.

Den produktionsfärdiga versionen ligger inte alltför långt borta – plattformen finns exempelvis redan idag (i form av MQB – Modularen Querbaukasten). Antagligen sker premiären på Parissalongen i september. Volkswagenmodellen blir först ut, men senare lär också Audi (”R4”) och eventuellt Seat och Skoda också hoppa på tåget. Porsche lär inte vara med på projektet, om vi får tro de senaste uttalanden från Porschechefen Matthias Müller.

Annons
Annons
Rulla till toppen