VW Up får fem dörrar – kommer i sommar

Med två extra dörrar ska Up bli en storsäljare, hoppas Volkswagen, och de svenska handlarna får femdörrars Up i början på sommaren. Det mesta är sig likt, men femdörrars VW Up skiljer sig faktiskt på en punkt – kolla in sidoprofilen.
Annons

VW Up får fem dörrar – kommer i sommar
Med två extra dörrar följer också en något annorlunda sidoprofil. Den skarpa knycken som finns på tredörrarsbilen vid C-stolpen är nu borta på femdörrars. VW Up kommer till Sverige i början på sommaren.

De svenska leveranserna av Volkswagen Up ska börja i slutet på februari och början av mars. Intresset sägs vara stort och i Tyskland har VW Up redan klättrat upp i toppen på försäljningsstatistiken i sitt segment. Nu har vi de officiella bilderna på femdörrarsmodellen och de bilarna kommer till Sverige i början på sommaren.

Det slitna talessättet ”same-same-but-different” ligger nära till hands för VW Up med två extra dörrar. Det mesta är verkligen identiskt mellan de två versionerna av VW Up, som till exempel motoralternativ och utrustning (klicka på länken för att läsa mer). Men på femdörrars Up har Volkswagen dragit en rak linje i nederkant på sidofönstren, den skarpa knycken vid C-stolpen finns alltså inte på femdörrars Up.

Motivet ska vara att ge de två modellvarianterna av Up varsin karaktär och det förbättrar också sikten för de mindre familjemedlemmarna, som med all sannolikhet hamnar i baksätet. Baksätet ska vara något högre placerat för att erbjuda bättre sikt ”över axeln” på de som sitter fram.

De svenska priserna på femdörrars VW Up är inte fastställda ännu. Tredörrars Up i det enklaste utförandet, ”Move Up” med 60 hästar, kostar från 106.900 kronor. Tillägget i Tyskland för att få en mera praktisk bil med egna dörrar till baksätet är 475 euro. Filmen nedan visar de tekniska finesserna på tredörrarsmodellen, samma funktioner som finns på femdörrars också.

Annons
Annons
Rulla till toppen