Mercedes smygvisar nya A-klass

Tredje generationen A-klass ska egentligen inte visas förrän på Genèvesalongen i mars. Men nu bjuder Mercedes på en smygvisning i form av en tävling. Se filmen här!
Annons

Konceptet för Mercedes A-klass har sett ungefär likadant ut i 15 år: en högbyggd bil med bra utrymmen trots kompakta yttermått. Nu pågår sluttesterna av tredje generationen som begår premiär på bilsalongen i Genève i mars.

För att skruva upp förväntningarna väljer Mercedes ett något annorlunda sätt att marknadsföra den nya modellen på. Just nu rullar ett antal kamouflerade prototyper av nya A-klassen på tyska vägar. Genom att ladda ned Mercedes smartphone-app ”A-class QR Trophy” och fotografera av QR-koden på bilarna tjänar man poäng och kan delta i tävlingen. I vinstpotten ligger bland annat biljetter till världspremiären av A-klassen i samband med Genèvesalongen.

Försäljningen av nya Mercedes A-klass drar igång under sommaren eller hösten 2012. Ännu finns inga officiella uppgifter om prisnivån, men en gissning är att priserna inte höjs särskilt mycket – nya B-klassen är exempelvis inte dyrare än sin föregångare. Vid lanseringen erbjuds bensinmotorer på mellan 122 och 156 hästar och två dieselmotorer på 109 eller 136 hästar. Senare följer förmodligen både hybrid- och elversioner.

Annons
Annons
Rulla till toppen