Tyska polisen köper in Toyota Prius

Glöm BMW 5-serie och Mercedes E-klass – för att sänka utsläppen testar polisen i Berlin att åka miljöbil istället. En hybridbil, en pluginhybrid och tre elbilar är först ut.
Annons

Tyska polisen köper in Toyota Prius
Berlinpolisen drar igång projektet Initiative 120 som går ut på att köra miljöbil med utsläpp på under 120 g/km. Vad tycker du – är detta något som även svenska polisen borde ta efter?

Även polisen måste sänka sina utsläpp och därför inleder Berlinpolisen ett nytt projekt kallat Initiative 120. Målsättningen är att ”polisen alltid ska vara en förebild, även i miljöfrågor” och i första skedet ska elva miljöbilar testas.

Först ut i testflottan är Toyota Prius. Även pluginhybriden Opel Ampera samt helt eldrivna Renault Fluence ZE, Renault Kangoo ZE och Mitsubishi i-MiEV ingår i testflottan. Senare ska ännu fler miljöbilar utvärderas och kravet är ett koldioxidutsläpp på under 120 gram per kilometer.

Det finns inga uppgifter om bilarna är standardutrustade eller om polisen har modifierat chassit för att bilen ska klara tungt bagage och snabba biljakter.

Annons
Annons
Rulla till toppen