Citroën kör TTA – här är nya C5 TTA

Goda nyheter för racingentusiaster: Citroën ger sig in i TTA. Konceptbilen baseras på C5 och har utvecklats tillsammans med Brovallen Design. Förare blir Stefan Söderberg.
Annons

Citroën kör TTA - här är nya C5 TTA
Citroën C5 är en av mellanklassens bekvämaste bilar, men TTA-versionen har andra prioriteringar. Racepremiär blir i maj. Klicka för att se bildgalleriet!

TTA-kalendern 2012

12 maj: Karlskoga
2 juni: Anderstorp
16 juni: Göteborg
7 juli: Falkenberg
18 augusti: Karlskoga
1 september: Anderstorp
15 september: Mantorp
29 september: Göteborg

I samband med rally-SM i Uppsala valde Brovallen Design att premiärvisa TTA-konceptet tillsammans med Citroën under helgen. Flera av Citroëns bilhandlarteam är ivriga att ge sig in i TTA med racingversionen av C5.

”Vi är mycket glada över att kunna visa upp vårt koncept i Citroëns monter. Totalt har vi arbetat i två månader med konceptbilen och vi har en bil som är otroligt snygg, snabb och utvecklad enligt det nya TTA-reglementet”, säger Tobias Johansson, vd för Brovallen Design.

TTA-säsongen drar igång den 12 maj i Karlskoga. Förare blir Stefan Söderberg, som blev silvermedaljör i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2009.

”Jag är oerhört laddad och motiverad inför säsongen 2012 tillsammans med Brovallen Design. När jag fick se konceptet kan man lugnt säga att pulsen och längtan inför säsongen ökade kraftigt”, säger han.

Annons
Annons
Rulla till toppen