Ford B-Max officiell – utan B-stolpe

Scenic, Meriva och C3 Picasso får se upp – snart är nya Ford B-Max här. Nu har vi första bilderna på seriemodellen som har ett av marknadens största insteg, B-Max har nämligen ingen B-stolpe. Trots en längd på bara fyra meter har Ford B-Max generösa innerutrymmen.
Annons

Ford B-Max officiell – utan B-stolpe
Nya B-Max ska börja säljas ”senare i år”, mycket mer får vi inte veta just nu. Publik premiär blir det i Genève, i början av mars. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Äntligen har vi fått första officiella bilderna på Ford B-Max, den lilla familjetransportören som ska utmana modeller som till exempel Opel Meriva. På Genèvesalongen i början på mars blir det självaste koncernchefen himself, Alan Mulally, som introducerar nya Ford B-Max. Bilen är en global modell som ska lanseras över hela världen enligt Alan Mulallys strategi ”One Ford”.

Som ni nog minns erbjöds vi en ganska god inblick i vad som var att vänta med sin ”konceptbil” Ford B-Max i Genève, förra året. Förutom en nedtonad grill och riktiga dörrhandtag är det små skillnader mellan den seriebil vi ser på bilden och konceptbilen från 2011.

Ford B-Max officiell – utan B-stolpe
Som vi ser på konceptbilen, som visades för ett år sedan, blir insteget mycket stort tack vare att B-stolpen saknas. Men krocksäkerheten är ändå god, lovar Ford.

Så många detaljer om B-Max får vi ännu så länge inte men den får sannolikt en längd strax över fyra meter, cirka tre decimeter kortare än C-Max. Kombinationen med skjutdörrar bak och avsaknaden av B-stolpe är ännu så länge unikt i det här segmentet, även om förstås Opel Meriva också erbjuder något liknande med sina ”självmordsdörrar”.

Trots det nätta formatet påstår Ford att B-Max ska ge det bästa lastutrymmet i klassen med 397 liter i bagagerumsvolym och hela 1.496 liter med baksätet nedfällt. Detaljer om drivlinor får vi vänta på men bland alternativen kan vi förvänta oss Fords nya, trecylindriga EcoBoost-motor på 1,0 liter samt en eller två mindre dieslar.

”Nya B-MAX kombinerar en spännande och innovativ formgivning med funktioner som man tidigare bara påträffat i större modeller”, säger Stephen Odell, koncernchef för Ford Europa. ”Det är en helt ny modell som uppfyller kraven från alltfler kunder som vill ha ut mer av sina småbilar.”

Ford B-Max officiell – utan B-stolpe
Ford B-Max fyller ut modellutbudet där Fusion tidigare fanns, en bil som vi alla vet aldrig lyckades övertyga köparna i någon större mängd. Med sina utrymmen och flexibilitet har B-Max betydligt bättre förutsättningar. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen