FILM: Så byggs en Jeep Grand Cherokee SRT8

SRT är Chryslergruppens motsvarighet till Mercedes AMG. Här bjuds vi på en rundtur i Detroitfabriken när en lycklig kund får ta emot sin fabriksnya Jeep Grand Cherokee SRT8.
Annons

Att få hämta ut en helt fabriksny bil är förstås en mysig känsla. Att dessutom få följa bygget genom produktionsanläggningen är få förunnat. Men det fick den lycklige bilköparen John George i filmen ovan, som publicerats av Chryslerkoncernens SRT-team.

Allt börjar hos återförsäljaren i Cleveland, Ohio. Sedan får vi följa med till Jefferson North Assembly Plant i Detroit och till slut levereras en efterlängtad Jeep Grand Cherokee SRT8 till den lycklige köparen. 

Filmen bjuder dels på en inblick i hur produktionen går till, och dels en tankeställare: efter den massiva ekonomiska krisen 2008 då ”The Big Three” var riktigt illa ute ser nu finanserna trots allt betydligt bättre ut. Både den här Youtubefilmen och Chryslers tidigare reklamfilmer verkar utstråla någon slags självförtroende som inte fanns för bara några år sedan. Eller vad tycker du?

FILM: Så byggs en Jeep Grand Cherokee SRT8
Den trimmade HPE800-versionen av Jeep Grand Cherokee SRT8 har 816 hästar och 1.116 Nm. Klicka för att läsa mer!
Annons
Annons
Rulla till toppen