Maserati satsar på dieselmotorer

Nya Quattroporte växer på alla ledder och därför lanseras en "Mini Maserati" ett snäpp under. Anligt Auto Bild får den en ny dieselmotor med över 300 hästar.
Annons

Maserati satsar på dieselmotorer
Maseratis första dieselmotor hamnar både i crossovern Kubang och i den nya sedanmodellen ett snäpp under Quattroporte. Klicka för att se en större version!

Maserati ger sig ut på modelloffensiv med start redan 2013. På Detroitsalongen i januari ska nästa generation Quattroporte visas upp, och den blir betydligt större än den nuvarande modellen. Tack vare lättviktsmaterial ska förbrukningen sänkas med 30 procent.

Ett snäpp under Quattroporte hamnar en helt ny sedanmodell med en längd på drygt 4,90 meter. Det mest kontroversiella är kanske motorutbudet. Förutom en bensin-V6 med direktinsprutning och dubbelturbo kan också en dieselmotor erbjudas, för första gången i en Maserati. Enligt tyska Auto Bild får dieselmotorn över 300 hästar och 700 Nm. En konkurrent till Audis dubbelturbodiesel och BMW:s M Performance-modeller, kanske? 

Den nya dieselmotorn kan också hitta ned under huven på crossovern Kubang, som lanserades i konceptform på Frankfurtsalongen 2011 och börjar säljas 2014.

Annons
Annons
Rulla till toppen