Peugeot 208 GTI kommer till Genève

Sacrebleu! Peugeot går tillbaka till rötterna och lanserar konceptversionen av nya 208 GTI på Genèvesalongen. Uppkäftig design och turbomotor – se bildgalleriet här!
Annons

Peugeot 208 GTI kommer till Genève
Grillen har fått aluminiumribbor och ett GTI-emblem. Något mer tveksamt är flaggan under grillen, som ska visa förarens nationalitet. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Nya småbilen 208 är ett viktigt steg för Peugeot för att öka lönsamheten. Den är lättare än sin föregångare och därmed snålare, vilket bådar gott, men det är naturligtvis GTI-versionen vi väntar på.

Och här är den! På bilsalongen i Genève visar Peugeot upp konceptversionen av nya 208 GTI, som ska finnas hos svenska återförsäljare mot slutet av året. Under huven finns samma 1,6-litersmotor med turbo som i Peugeot RCZ. Här ger den 200 hästkrafter och 275 Nm. 

Kraften skickas genom en 6-växlad manuell låda och 0–100 km/h ska gå på under sju sekunder. Det finns inga uppgifter om dubbelkopplingslådor eller smarta ”torque vectoring”-system. GTI-modellen har 36 millimeter bredare spårvidd än ”vanliga” 208:an. 

Peugeot 208 GTI kommer till Genève
Interiören har betydligt mer sportkänsla än vanliga 208. Röda detaljer, siktmärke i den avfasade ratten och aluminiumpedaler är några av skillnaderna. Klicka för att komma till bildgalleriet!
Peugeot 208 GTI kommer till Genève
Det är detaljerna som gör det! Precis som på 205 GTI har nya 208:an modellbeteckningen på sidan vid bakrutan. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Designen är relativt diskret och förändringarna mot vanliga 208 är inte stora. Karossen har fått ett bodykit med sidokjolar och sänkt chassi. I grillen finns ett GTI-emblem i borstad aluminium. Bakspoiler, diffusor och röda bromsok bidrar till den GTI-mässiga intrycket. 

På insidan är förändringarna mer omfattande: instrument med led-bakgrundsbelysning, sportstolar med halvläderklädsel, Alcantarainlägg på instrumentpanelen, aluminiumpedaler och läderratt med plan undersida.

Officiellt sett är Peugeot 208 GTI fortfarande ett koncept, men den färdiga produktionsbilen lär presenteras redan i år – kanske på Parissalongen i höst.

Annons
Annons
Rulla till toppen