FILMER: Ford B-Max öppnar famnen

Utan B-stolpe och med skjutdörrar bak kan nya Ford B-Max erbjuda ett mycket generöst insteg. Hur smarta dörrarna är kan vi nu se i nya videofilmer och vi har fler bilder på inredningen.
Annons


Alla småbarnsföräldrar vet hur många sekunder man har på sig att hoppa ut innan ungarna i baksätet fäller upp dörrarna. En hastig dörröppning kan resultera i en förarglig buckla på bilen bredvid och är ägaren i närheten kan man själv åka på en snyting. Inte bra.

Vad som inte heller är bra – ur småbarnsförälderns synvinkel – är att själva bakdörren utgör ett hinder när den är öppen. Innan man hinner stänga dörren och rusa efter ett ouppmärksamt barn kan olyckan vara ett faktum, på bara några sekunder.

Det är därför småbarnsföräldrar älskar skjutdörrar, de flyger inte upp och de gör att man hinner fånga småttingarna innan de hittar på något dumt.

 

Som vi berättat förut tar nya Ford B-Max dessa idéer och går ett steg till genom att helt enkelt eliminera B-stolpen. Flitigt användande av höghållfast stål och en ”inbyggd B-stolpe” i dörrarna gör att Ford uppnått sina mål för krocksäkerhet.

Dörröppningen på Ford B-Max mäter 1,5 meter vilket förstås är störst i detta segment. Föremål på upp till 2,3 meter i längd kan lastas inne i kupén.

Mer om Ford B-Max kan vi rapportera om från Genèvesalongen, som öppnar i början av mars. Men Ford B-Max får faktiskt sin officiella debut tidigare än så, då styrelseordförande Bill Ford i egen hög person ska presentera bilen på ”Mobile World Congress” i Barcelona 27 februari. Bill Ford ska även tala vid kongressen om hur Ford ser på framtiden där bilar och trådlös kommunikation blir allt mera integrerat.

FILMER: Ford B-Max öppnar famnen
Trots det nätta formatet påstår Ford att B-Max ska ge det bästa lastutrymmet i klassen med 397 liter i bagagerumsvolym och hela 1.496 liter med baksätet nedfällt. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
FILMER: Ford B-Max öppnar famnen
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
FILMER: Ford B-Max öppnar famnen
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
FILMER: Ford B-Max öppnar famnen
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen