Nya Ferrari F620 – första officiella videon

Gott folk, nu är det dags att skruva upp ljudet på datorn och njuta av V12:an i Ferraris nya modell – kanske heter den F620 eller 620 GT. Ferrari bjuder på den första officiella videon och ber oss boka in onsdagen 29 februari – då ska man visa allt.
Annons


Ni får ursäkta oss att det blir mycket Ferrari idag men vi kan inte undanhålla er den första, officiella videon på den kommande ersättaren till 599 GTB Fiorano. Fast ordet ”ersättare” är kanske fel, den information som läckt ut pekar mot ett rejält kliv i evolutionen – det blir den mest kraftfulla Ferrarin någonsin!

Klicka på bildrutan ovan och skruva gärna upp volymen på datorn. Stäng dörren till kontoret om du sitter på jobbet, arbetskompisarna kan bli skrämda av det hysteriska ljudet i V12-motorn. Hur manipulerat ljudet är vet vi förstås inte men om motorsången bara delvis är äkta så är detta en av de mest skönsjungande V12:or för gatbruk som vi någonsin hört – eller hur?

Våra vanligtvis välinformerade kollegor på italienska Autoblog.it påstår sig veta att Ferraris nya modell ska heta ”F620” och inte 620 GT som en del av oss trott tidigare. Man åberopar även källor från ett italienskt diskussionsforum där en deltagare påstår sig ha den rätta tekniska informationen om modellen.

Nya Ferrari F620 – första officiella videon
Den här spionfilmen från Modena visar kanske inte så mycket men man kan höra en hel del, bland annat hur snabbt den sjustegade dubbelkoppllingslådan jobbar. Klicka på bilden för att länka till YouTube.

Stämmer dessa uppgifter från Italien kan vi förvänta oss en smått otrolig V12:a på 6,3 liter som ska ge 740 hk i toppeffekt och ha 80 procent av vridmomentet tillgängligt redan vid 2.500 rpm.

Så hög toppeffekt och tidigt vridmoment pekar mot en turbomotor, vilket dock inte stämmer med motorljudet på videon. Möjligtvis kan det handla om ny ventilteknik, kanske en variant på Fiats ”Multiair” (klicka för att läsa mer). Med så kallade ”fria ventiler” går det att uppnå både hög toppeffekt, bra vridmoment och inte minst förbättrad bränslesnålhet, en teknik som vi vet att även Koenigsegg och Cargine jobbar med i Ängelholm och snart är redo att visa upp (klicka på länken för att läsa mer).

Forumdeltagaren kan även berätta om Ferrari F620 att den blir betydligt lättare än 599 GTB (1.525 kilo), ska göra 0-100 km/h på 3,1 sekund och klara 0-200 km/h på 8,5 sekunder. Toppfarten är över 340 km/h för F620 – den mest kraftfulla modell som Ferrari någonsin byggt.

Vi kan bara upprepa det som skrivs i slutet på videon. Sätt ett kryss i almanackan för onsdagen 29 februari – då ska Ferrari berätta mer om sin nya modell.

Missa heller inte spionvideon utanför fabriken i Modena på nya ”F620”, man hör tydligt hur snabbt dubbelkopplingslådan jobbar. Sjustegad, om vi får tro Autoblog.it. Klicka på bilden för att länka till YouTube.

Nya Ferrari F620 – första officiella videon
Autoevolution har de första läckta bilderna på nya F620 – klicka för att se.
Annons
Annons
Rulla till toppen