Infiniti Emerg-E Concept – första bilderna

Att sammanfoga begreppen miljöbil och sportbil verkar tufft, men Infiniti har en konceptbil som ska staka ut riktningen och premiärvisas på Genèvesalongen. Nu har vi fått de första, officiella bilderna på Infiniti Emerg-E.
Annons

Infiniti Emerg-E Concept – första bilderna
Så här ser den ut, och det är väl ingen tvekan om att detta är officiella bilder från Infiniti. Elbilskonceptet Emerg-E ska vi få bekanta oss med på Genèvesalongen och fler bilder finns hos Carscoop, klicka på bilden för att hoppa dit i ett nytt fönster.

Som vi har kunnat berätta tidigare har koncernchefen Carlos Ghosn pekat ut färdriktningen för Nissans och Renaults elbilar. Redan 2009, på Tokyo Motor Show, sa Carlos Ghosn att man har tre, kanske fyra elbilar på gång och en av dessa skulle säljas som Inifiniti (Nissans ”lyxbilsmärke”).

Året därpå, 2010, fick vi en suddig designskiss på Infinitis första elbil och uppgifter om att målsättningen var att börja leveranserna 2013. Rykten inom bilindustrin har antytt att Infinitis elbil tar komponenter från Nissan Leaf men dessutom adderar all den lyx man förknippar med Infiniti och kanske även tillför en ”räckviddsförlängare”, det vill säga en förbränningsmotor som vid behov kan ladda upp batteripaketet.

De gamla idéerna om en sedanmodell har övergetts för att istället satsa på en tvåsitsig mittmotorbil där begreppen ”mlljöbil” och ”sportbil” ska mixas ihop. En tuff utmaning, men desto mera frestande att våga sig på.

I slutet på november fick vi de första, hårt beskurna bilderna på Infiniti ”Emerg-E” (klicka för att se mer) men bara knapphändiga uppgifter och ett löfte om mer information när Genèvesalongen öppnar. Några nya faktauppgifter om Infiniti Emerg-E har vi inte ännu, men de första officiella bilderna har läckt ut och publiceras av sajten ”Carscoop.blogspot.com” (klicka på länken för att se fler bilder).

Räkna med att Infiniti snart berättar mer då Genèvesalongen öppnar om en dryg vecka. Se även intervjun med Andy Palmer nedan där han beskriver elbilskonceptet och ytterligare en bit ner på sidan berättar Francois Bancon, planeringschef på Nissan/Infiniti, mer om utmaningarna. Och glöm inte att skriva något om designen i fältet för kommentarer – är det här en modell som Infiniti borde serieproducera?

Infiniti Emerg-E Concept – första bilderna
Onekligen rätt spännande linjer. Mittmotorbil med elmotor och räckviddsförlängare – om vi får tro de uppgifter som cirkulerat på nätet. Snart får vi veta precis hur det står till och tills dess finns det fler bilder hos Carscoop, klicka på bilden för att hoppa dit.
Annons
Annons
Rulla till toppen