Jaguar XF Sportbrake – utan maskering

Med bara någon vecka kvar till premiärvisningen avslöjas nu hur Jaguar XF Sportbrake ser ut, utan kamouflage. Avant, Touring och de andra kombimodellerna ska äntligen få konkurrens.

Jaguar XF Sportbrake

Det var ett tag sedan Jaguar gjorde en kombimodell (minns ni vilken?) men nu är det snart dags för XF Sportbrake. Varför engelsmännen vill döpa sin bil till "sportbroms" är en gåta men vi får fråga i Genève. KLICKA FÖR STÖRRE BILD

Jaguar har inte direkt varit hemliga med sin XF-kombi, eller Sportbrake som den ska få heta när den snart presenteras på Genèvesalonge. Först fick vi se en halvt maskerad Jaguar XF Sportbrake under test i början på december och sedan kom jultomten med en XF-hälsning i samma bil (klicka på länkarna för att läsa mer).

Men nu finns det en bild där Jaguar XF Sportbrake är helt omaskerad. Bilderna ger intryck av att vara skannade från en broschyr, men helt säkra är vi inte. Inga större hemligheter, som väntat, och Jaguar har medvetet gjort kombimodellen mycket lik sedanen. Baklamporna på Sportbrake anknyter även de till sedanen och kombimodellen får en liten sportig vinge i överkant på bakluckan.

Våra engelska kollegorAutocar har även bilder på inredningen (klicka på länken för att hoppa dit) och det verkar som om lastutrymmet blir plant, perfekt för platta paket från det stora möbelvaruhuset med fyra bokstäver.

Nu skulle jag faktiskt kunna tänka mig en Jaguar XF. Ser bra ut!
285
39