Citroën DS3 Racing blir ännu hetare

Citroën tar hjälp av WRC-legenden Sébastien Loeb för en specialversion av DS3 Racing, som får mattsvart lackering och tillverkas i begränsad upplaga.
Annons

Citroën DS3 Racing blir ännu hetare
Naturligtvis finns en numrerad plakett som visar tillverkningsnumret. Bara 200 exemplar av DS3 Racing Sébastien Loeb ska byggas. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Fler nyheter från Citroën i Genève

I Citroëns monter på Genèvesalongen finns ännu fler nyheter.
Konceptet DS4 Racing
Crossovern C4 Aircross
Ansiktslyfta Citroën C1

Med de nya modellerna i DS-serien siktar Citroën på att bli ”mer premium” och erbjuda högre kvalitetskänsla än tidigare. DS3 var först ut och den läckra Racing-versionen testade vi i nummer 14/2011 med riktigt gott resultat.

På bilsalongen i Genève visar Citroën upp en ny specialversion av modellen, kallad DS3 Racing Sébastien Loeb. Den tillverkas i 200 exemplar och skiljs ut från standardmodellen främst genom den mattsvarta lackeringen. Taket, backspeglarna, grillen, instrumentpanelen och växelspaksknoppen är numera intensivt röda. 

1,6-litersmotorn med turbo hämtas direkt från ”vanliga” DS3 Racing, vilket innebär 207 hästar och 275 Nm. Navigationssystemet MyWay är standard. Hur många exemplar som kommer till Sverige – och vad de kostar – är inte klart i nuläget.

Annons
Annons
Rulla till toppen