Countryman trimmas av John Cooper

Den största medlemmen i Mini-familjen har hittills funnits med sex motorer där Cooper S är hetast med 184 hästkrafter. Men nu kommer en ny toppmodell som trimmats av John Cooper Works. Se bilderna och filmen på Mini Countryman JCW.
Annons

Countryman trimmas av John Cooper
Mini lanserar Countryman John Cooper Works på bilsalongen i Genève. Förbrukningen ligger på 7,2 l/100 km. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Nya Mini Countryman JCW får samma 1,6-liters turbomotor som Countryman Cooper S, men här ökas effekten till 215 hästkrafter och vridmomentet till 280 Nm. Med overboostfunktionen ges 300 Nm. Kraften skickas till alla fyra hjul med hjälp av All4-systemet.

Med den 6-växlade manuella lådan går 0–100 km/h på sju sekunder blankt och toppfarten ligger på 225 km/h. För första gången går en John Cooper-modell att kombineras med automatlåda där accelerationen till 100 km/h går lika snabbt som med manuell låda.

Förutom den trimmade motorn har John Cooper Works också sett till att montera sänkt sportfjädring, sportavgassystem, ett aerodynamikkit och 18-tumsfälgar. Dessutom finns en sportknapp där gasresponsen och styrningen blir skarpare.

Annons
Annons
Rulla till toppen