Nissan Hi-Cross – nästa X-Trail?

Nissan smygvisar en ny konceptbil som får premiär på Genèvesalongen. Det blir en crossover ett steg ovanför Qashqai och vi gissar att det rör sig om en ny X-Trail.
Annons

Nissan Hi-Cross – nästa X-Trail?
Detta är den hittills enda bilden på Nissans nya koncept Hi-Cross. Vi vet mer när Genèvesalongen drar igång. Klicka för att se en större version!

Lilla crossoverklassen har exploderat de senaste åren och Nissan Qashqai är en av de populäraste bilarna i klassen. Nu ska succén upprepas även för nästa generation X-Trail. 

Nissan Hi-Cross – nästa X-Trail?
Gamla X-Trail behöver uppdateras och snart kommer en ersättare, men frågan är om den blir lika terrängduglig.

Nissan visar nu den första bilden och filmen på konceptbilen Hi-Cross som visas på Genèvesalongen tillsammans med Nissans andra konceptbil, Invitation. Den fyrkantiga och bruksiga designen från X-Trail ersätts med mjukare linjer och crossoverstuk. Även köregenskaperna ska förbättras – men offroadkapaciteten nämns inte. Antagligen blir framhjulsdrift standard, och fyrhjulsdrift tillval.

Nissan Hi-Cross ger sig in i samma suv-segment som Honda CR-V och Mitsubishi Outlander, och ska erbjuda ett alternativ för kunder som vill ha bättre framkomlighet än vanliga kombibilar som Ford Mondeo. Det ryktas också om en sjusitsig version för att konkurrera med Ford S-Max.

Än så länge finns inga tekniska uppgifter om Nissan Hi-Cross, men lanseringen sker antagligen under hösten 2013 med priser från omkring 300.000 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen