FILMFEST: Mercedes SL 63 AMG

I sommar lanserar Mercedes en helt ny generation av supercabben SL 63 AMG. Nu släpps ett gäng filmer där vi kan kika närmare på detaljerna. Vad tycker du – snygg eller ful?
Annons

För några veckor sedan smygvisade Mercedes nya SL 63 AMG med hjälp av Michael Schumacher, samtidigt som märkets nya F1-racer visades upp i Spanien. Här är ytterligare några filmer där vi kan kika närmare på detaljerna.

Trots att effekten ökas till 535 hästkrafter sjunker förbrukningen med 30 procent enligt Mercedes – tacka den nya dubbelturbo-V8:an med cylinderavstängning för det. Dessutom hjälper lättviktsmaterial som aluminium och magnesium till att sänka vikten med 110 kilo jämfört med föregångaren.

Ett av de roligare tillvalen kallas Performance Package, vilket ökar effekten ytterligare till 564 hästar. Vridmomentet hoppar upp till 900 Nm (800 Nm utan Performance Package). Nu väntar vi förstås på en SL 65 AMG – men det verkar osäkert om Mercedes ger den modellen grönt ljus, och om den trots allt når produktion får den förmodligen inte den galna dubbelturbo-V12:an från tidigare 65-modeller.



Annons
Annons
Rulla till toppen