Nya Hyundai Santa Fe – officiella skisser

Snart är det dags för generationsskifte för Hyundai Santa Fe och det verkar som om man övergett idén att byta namn till ix45. Hyundai bjuder i alla fall på de första, officiella skisserna på nya Santa Fe.
Annons

Nya Hyundai Santa Fe – officiella skisser
Hyundai behåller sin storlek och får med all säkerhet sju sittplatser (som tillval) även i den tredje generationen. Nu har vi fått två skisser som visar att tidigare spionbilder var helt korrekta. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Om en knapp månad, 4-5 april, öppnar New York International Auto Show sina portar för pressen och då ska Hyundai Santa Fe premiärvisas. Då ska vi också få reda på om den tredje generationen ska behålla namnet Santa Fe eller om Hyundai byter till ix45 för att bättre passa in bland övriga modeller (lillebror heter ju numera ix35 istället för Tucson). De sista uppgifterna vi fått i detta ämne pekar mot att Hyundai trots allt behåller Santa Fe.

För att hålla intresset uppe visar Hyundai nu två designskisser på nya Santa Fe via Twitter. Därmed vet vi också att de bilder som läckte ut på nya Hyundai Santa Fe faktiskt var korrekt (klicka på länken för att se mer). Möjligtvis blir det vissa skillnader mellan marknaderna och den kromade grillen byts kanske ut mot något diskretare i Europa.

Den europeiska lanseringen dröjer till slutet av året och här i Sverige får vi kanske vänta till efter årsskiftet innan de första bilarna rullar ut till handlarna. Senaste förändringen var ett ”ansiktslyft” 2010 då Santa Fe bland annat fick en modern sexstegad automatlåda en kraftfullare 2,2-liters dieselmotor med 197 hk och 422/437 Nm (klicka på länken för att läsa provkörningen).

Nya Hyundai Santa Fe – officiella skisser
Precis som övriga familjemedlemmar får Santa Fe – eller ix45 – en grill som gör att vi omedelbart tänker ”Hyundai”. Premiär blir det i New York, i början av april. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen