Amarok Canyon – för kajakpaddlare

Gillar du forspaddling? Då erbjuder Volkswagen det perfekta transportmedlet. Nya specialversionen Amarok Canyon ska locka extremsportare och har två kolfiberkajaker på flaket.
Annons

Amarok Canyon – för kajakpaddlare
Exteriören lackas i en väldigt orange specialfärg. På insidan finns mätare för att mäta lutningen vid terrängkörning – allt för att göra livet lättare för kajakentusiaster… Klicka för att komma till bildgalleriet!

Volkswagen väljer att rikta in sig på en mycket specifik marknad med senaste specialversionen av pickupen Amarok: personer med intresse för kajakpaddling!

På flaket finns två kajaker tillverkade i kolfiber. Paddlarna förvaras inuti bakluckan. Hela bilen är längre och bredare än vanliga Amarok för att ge ett maffigare intryck, och till det bidrar flera tillbehör som ska underlätta för de extremsportande kunderna: fyra extraljus på taket och sidostöd som fälls ut automatiskt när dörrarna öppnas.

För ovanlighetens skull i dagens bilvärld är Amarok Canyon inte sänkt, utan höjd, med 40 millimeter. Räknar man med de nya 275/65-däcken är bilen 85 millimeter högre än standardversionen av Amarok.

”Vi använder den här extrema konceptbilen för att illustrera en av de många användningsområdena för Amarok”, säger Wolfgang Schreiber, vd för Volkswagens transportbilssektion.

Annons
Annons
Rulla till toppen