Bilarna som skapade 1.000 nya jobb

Den stora efterfrågan på Range Rover Evoque och Land Rover Freelander har ”tvingat fram” en utökad skiftgång i Halewood-fabriken. Cirka 1.000 nya jobb skapas och därmed jobbar tre gånger så många bilbyggare i Halewood jämfört för bara tre år sedan.
Annons

Bilarna som skapade 1.000 nya jobb
Fabriken i Halewood ska utöka till maximala tre skift i veckorna, det vill säga fabriken går dygnet runt. Det skapar 1.000 nya arbetstillfällen till regionen runt Liverpool. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Ibland svänger det snabbt inom bilindustrin. Efter finanskrisen på hösten 2008 rasade efterfrågan på nya bilar och det drabbade den brittiska bilindustrin hårt. Både Jaguar och Land Rover tvingades till brutala nedskärningar för att kunna hålla nästippen ovanför vattenytan.

Men nu ökar efterfrågan igen på modellerna hos ”Jaguar Land Rover”, eller JLR som det ibland kallas. Framför allt är det de mindre modellerna som efterfrågas och JLR verkar ha träffat precis rätt med nya Range Rover Evoque som säljer bra på flera marknader. För att möta efterfrågan måste fabriken i Halewood, utanför Liverpool, gå upp till tre skift och då går produktionen dygnet runt. Arbetsstyrkan uppgår därmed till 4.500 personer i Halewood.

Jaguar Land Rovers personalchef (HR) Des Thurlby konstaterar nöjt att efterfrågan betyder mycket för regionen:

”Dessa 1.000 nya jobb är ytterligare ett bevis på JLR tydliga ambition för fortsatt tillväxt. Vi ökar produktionen i Halewood till tre skift och 24-timmarsdrift för att möta ökad global efterfrågan på våra produkter,” sa Des Thurlby.

”JLR försörjningskedja av leverantörer gynnas också, där det skapas tusentals fler arbetstillfällen,” tillade Des Thurlby. ”Vårt engagemang för att utöka arbetsstyrkan i Halewood och öka produktionen är goda nyheter för JLR, för hela Merseysideregionen och för resten av den brittiska ekonomin.”

Annons
Annons
Rulla till toppen