F1-premiär: Schumi snabbast i blötan

Regn och försiktig körning utgjorde förutsättningarna för premiären för Formel 1 i Melbourne, Australien. Jenson Button och Michael Schumacher var snabbast besked om den verkliga farten i bilarna får vi först på lördag.

Michael Schumacher var lite överraskande snabbast under fredagsträningen - tillsammans med Jenson Button - medan Red Bulls förare verkade ta det mera lugnt.

Inga verkligt allvarliga tillbud hände under de första träningarna i Formel 1 utan F1-förarna gjorde mest funktionskontroller och körde försiktigt in sig på banan. F1-teamen gjorde många varv men inte många försök att sätta bra varvtider.

Vad man kunde utläsa av träningen var att de stora teamen verkar ha bra kontroll på sina bilar och väl förberedda. Andra träningen var blötare och en rad förare fick därmed också känna på hur det känns att köra på gräset vid sidan av banan.

I Formel 1 Magasinet 2012 finns allt om årets VM, intervjuer med förare, alla fakta om teamen och banorna samt regler, teknik och statistik. FINNS I BUTIK NU!

Michael Schumacher var snabbast inledningsvis under första träningen och McLaren med Jenson Button och Lewis Hamilton visade att teamets fart under försäsongen höll i sig.  Jenson Button satte det snabbaste varvet, en halv sekund före den sjufaldige F1-mästaren.

Tvärtom hos Kimi Räikkönen som missade största delen av första träningen, tack vare problem med styrningen. Och under andra träningen stod Kimi över de mest blöta stunderna.

Red Bull verkar ta Australiens GP med upphöjt lugn. Varken Sebastian Vetter eller Mark Webber ansträngde sig mer än nödvändigt. En tionde- och elfteplats berättar hur hårt Red Bull satsade i blötan.

En som ändå försökte var Ferraris Fernando Alonso som höll sig en sekund drygt bakom de snabbaste i båda träningspassen. I första träningen lyckades Felipe Massa sladda av och bli stående i grusfållan.

För alla er som tänker tippa Australiens GP på tippningssajten www.iRace.se gav fredagsträningen inte mycket vägledning. Lördagsträningen lär bli en bättre värdemätare – men glöm inte att tippa före kvalet, därefter stänger spelet.

iRace.se lottar i år ut fina priser, bland dem en resa för två till Ungerns GP eller ett ny omgång däck till bilen. Närmare instruktioner på hemsidan.

Glöm inte heller att "F1-bibeln", Formel 1 Magasinet 2012, finns ute nu. Fylld med intervjuer, alla fakta om bilarna och teamen, banorna och nya reglerna.

När F1-säsongen drar igång är det också premiär för iRace - där du tippar hur det går i VM och i varje lopp. Tävlingen i gratis men kan ge en riktigt fet bonus: Vinnaren får en resa för två till Ungerns GP - värd 25.000 kronor. KLICKA PÅ BILDEN!

Fränt att M Schumacher är snabbast, han vinner på söndag
46
48