Första bilden: Nya Citroën DS6

Citroëns DS-familj fortsätter växa och snart lanseras en ny toppmodell. Av bilderna att döma verkar det handla om nya DS6, som eventuellt baseras på konceptbilen Metropolis från 2010. Vad tycker du – ser det ut som en värdig "stor-Cittra"?
Annons

Första bilden: Nya Citroën DS6
Långt axelavstånd betyder förmodligen bra innerutrymmen, särskilt i baksätet. Det är viktigt för DS6-modellens två huvudmålgrupper: Kinamarknaden och Frankrikes politiska höjdare… Klicka för att se en större version!

Senaste tillskottet bland Citroëns prestigemodeller heter DS5, och baseras (tvärt emot vad man kan tro) på lillebror DS4. Men snart utökas DS-familjen med en ny medlem. Den här gången rör det sig om en stor, lyxig och bekväm Citroën – kanske handlar det om en värdig ersättare till nuvarande lyxmodellen C6, som hängt med sedan 2005.

Nu skickar Citroën ut de första bilderna på vad vi gissar är nya DS6, eller möjligen DS9. Designen blir låg och slank, med en viss coupéprofil och gott om kromdetaljer. Backspeglarna är otroligt minimalistiska – det återstår att se om de hänger med till produktion eller ersätts en mer konventionell design. Stora fälgar och led-strålkastare finns förstås på plats.

Första bilden: Nya Citroën DS6
Klicka för att se en större version!

Förra gången Citroën visade upp en ny toppmodell var i Shanghai våren 2010. Då handlade det om konceptbilen Metropolis. Bland designdetaljerna fanns konkav bakruta (som på DS och C6) och lacken ”Pearl Silk” som byter färg beroende på hur ljuset faller på bilen.

Citroën Metropolis var en pluginhybrid med fyrhjulsdrift ”på köpet” (som i nuvarande Citroën DS5) och aktiv bakspoiler. Den hade också Hydractive-fjädring, vilket ingen av de nuvarande DS-modellerna kan ståta med.

Men vi vet alltså inte om den nya, smygvisade DS-modellen verkligen ska heta DS6, eller om den baseras på Metropolis. Det finns heller inga detaljer om motorer, teknik eller premiärdatum, men vi gissar att bilen visas upp i konceptform antingen på bilsalongen i Beijing i vår eller på Parissalongen i höst.

Första bilden: Nya Citroën DS6
Det har länge ryktats om en ersättare till Citroën C6, och nu kan den äntligen vara på gång. Förmodligen vet vi fler detaljer om nya DS6 i samband med Parissalongen i höst.
Annons
Annons
Rulla till toppen