BMW sponsrar OS med 4.000 bilar

Trafikmässigt är London en igenkorkad stad redan nu. Men inför sommarens olympiska spel lär situationen bli ännu värre – och inte blir det bättre av att BMW levererar hela 4.000 officiella OS-fordon, för att skjutsa atleter och vip-folk.
Annons

BMW sponsrar OS med 4.000 bilar
Särskilda ”OS-filer” har inrättats för att vip-personer och tävlande ska komma i tid till arenorna. London-OS drar igång den 27 juli. Klicka för att se en större version!

Som officiell bilsponsor har BMW nu levererat de 40 första bilarna till Olympic Park. Bilparken består främst av 520d EfficientDynamics och 320d EfficientDynamics. Dessutom finns en del hybrid- och eldrivna bilar liksom cyklar och motorcyklar till förfogande. Sammanlagt rör det sig om 4.000 fordon.

”BMW-flottan kommer bli en vanlig syn vid våra arenor i sommar, och kommer hjälpa oss med flera uppgifter för att säkerställa att allt fungerar bra. Att få de första bilarna levererade är ett spännande ögonblick för oss medan vi fortsätter förbereda oss inför de olympiska och paralympiska spelen”, säger Paul Deighton, vd för organisationskommittén.

Arrangörerna bakom årets OS i London menar att arrangemanget ska bli det grönaste någonsin. Även om BMW-bilarna uppnår OS-kommitténs utsläppskrav finns bara 200 helt eldrivna bilar i bilparken – resten av bilarna drivs av fossilt bränsle, vilket har retat upp flera miljöorganisationer.

BMW sponsrar OS med 4.000 bilar
Klicka för att se en större version.
BMW sponsrar OS med 4.000 bilar
Klicka för att se en större version.
Annons
Annons
Rulla till toppen