BMW återkallar 1,3 miljoner bilar

UPPDATERAD! BMW går ut med en jätteåterkallelse på över 1,3 miljoner bilar, varav 22.000 i Sverige. Batterikablarna i bakluckan kan vara felmonterade, vilket i värsta fall kan orsaka bilbrand. Inga olyckor med personskador är rapporterade.
Annons

BMW återkallar 1,3 miljoner bilar
Samtliga modeller ur 5- och 6-serien tillverkade mellan 2003 och 2010 kallas till verkstad.

På måndagkvällen gick BMW ut med en återkallelse som totalt omfattar drygt 1,3 miljoner bilar över hela världen. Felet kan resultera i att elsystemet inte fungerar som det ska, att bilen inte startar och i vissa fall att det börjar brinna, skriver BMW i ett pressmeddelande.

”Ett skydd som täcker batterikabelanslutningen i bagageutrymmets golv kan ha blivit otätt. I Sverige gäller återkallelsen drygt 22.000 bilar vars ägare kommer att få ett brev där de uppmanas kontakta sin återförsäljare för att boka tid för åtgärden”, säger Michael De Geer, informationschef på BMW, till auto motor & sport.

De berörda bilarna är samtliga modeller ur 5-serien (Sedan och Touring) och 6-serien (Coupé och Cabriolet), byggda mellan 2003 och 2010. Felet åtgärdas på en halvtimme. Enligt BMW finns inga kända fall där felet orsakat olyckor eller personskador.

BMW återkallar 1,3 miljoner bilar
Washington Post lade ut en länk till tidningens artikel om BMW-återkallelsen på Twitter – något som Audi snabbt retweetade till sina 215.000 Twitter-följare.
Annons
Annons
Rulla till toppen