Lexus LF-LC kan bli verklighet – om vi tjatar

Konceptbilen Lexus LF-LC tog många med storm, även Lexus själva blev överraskade. Enligt Lexus produktchef Karl Schlicht finns det nu en stor chans att den läckra konceptbilen blir verklighet. Men då gäller det att vi tjatar på Lexus.

Lexus LF-LC koncept concept

Det nya designspråket L-Finesse har Lexus pratat om länge, bland annat vid lanseringen av nya GS-modellen. Konceptbilen LF-LC ska ta det hela ett steg längre - om modellen nu blir satt i serieproduktion.

Lexus LF-LC skulle vara en häftig konceptbil och inget annat. Uppdraget gick till Lexus Calty Design Centre i Kalifornien och Toyotabossarna lät designgänget leka fritt – enda kravet man ställde var storleken på bilen.

Och sen gick det som det gick, som det brukar heta. Lexus blev fullständigt tagna på sängen av reaktionerna när LF-LC ställdes ut på Detroitsalongen i januari – där bilen dessutom fick det fina priset "Best in Show" av publiken.

Att lansera en konceptbil som inte kan seriebyggas är något av ett tjänstefel inom bilindustrin. Och den heta potatisen sitter nu cheferna på Toyota och bollar mellan varandra, enligt en intervju med Karl Schlicht i brittiska Autocar (klicka för att läsa). Karl Schlicht återvänder till Europa som produktplaneringschef för Toyota och Lexus med ansvar för både försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

Enligt Karl Schlicht har konceptbilen Lexus LF-LC hamnat i läget "50/50-chans" men han understryker noga att inga beslut tagits ännu: "Varenda chef i Toyotas ledning är medveten om det fina mottagandet som LF-LC fått och nu diskuterar man hur bilen eventuellt skulle kunna passas in i produktplanen."

Modellnamnet LF ska utläsas som "Lexus Future" medan C står för "Coupé". Om Lexus LF-LC blir verklighet så skulle den kunna ses som en efterföljare till gamla SC-modellen och därmed vara en direkt konkurrent till exempelvis Mercedes SL, och BMW 6-serie. Mer om Lexus LF-LC kan du läsa genom att klicka på länken.

Jag tycker absolut att Lexus ska bygga en serieversion av LF-LC!
224
55