Fiat Viaggio – en italiensk Dodge Dart

På bilsalongen i Beijing visar Fiat upp nya Viaggio, som baseras på Dodge Dart – som i sin tur har teknik från Alfa Romeo... Däremot verkar det tveksamt om Fiat Viaggio kommer till Sverige.
Annons

Fiat Viaggio – en italiensk Dodge Dart
Än så länge finns inga officiella bilder på Fiat Viaggio, men designen blir i princip identisk med Dodge Dart. Klicka för att komma till bildgalleriet!

Snart är det dags för bilsalong igen – den här gången i Beijing – där Fiat strategiskt nog väljer att lansera nya Viaggio.

Den kinesiska bilmarknaden förväntas enligt Automotive News öka med åtta procent under 2012, och Fiat har satt upp ett mycket ambitiöst mål: att öka försäljningen till 300.000 bilar till 2014. Där spelar nya Fiat Viaggio en viktig roll. Vid lanseringen är försäljningsmålet 140.000 exemplar, men den siffran kan senare ökas till 250.000.

Fiat Viaggio baseras helt och hållet Dodge Dart. Bara emblemen byts ut. Dodge Dart hämtar i sin tur mycket teknik från Alfa Romeo Giulietta. Måtten blir näst intill identiska med sedanversionen av Ford Focus, som säljs i både Europa, Ryssland och Kina.

Viaggio ska tillverkas i Fiats och Guangzhous nya gemensamma fabrik i Hunanprovinsen. Under huven hamnar Fiats 1,4-litersmotor med eller utan turbo. Även motorerna ska byggas i Kina. Senare kan även en halvkombiversion lanseras, och Fiat utesluter inte att modellen kan börja säljas även i Europa.

Vad tycker du – borde Fiat Viaggio säljas även här i Sverige?

Annons
Annons
Rulla till toppen