New York: Nya Fisker Atlantic presenteras

Nu har vi de officiella bilderna och första videon på Fiskers nya ”mellanklassare”, modellen Atlantic. Bilen är i grunden bakhjulsdriven men Fisker Atlantic ska även ha fyrhjulsdrift som tillval. Detaljer kring den elektriska drivlinan vill dock Fisker inte berätta - ännu.
Annons


Fisker kallar sin utställningsbil för ”prototyp” när den premiärvisas på New York International Auto Show. Men nya mellanklassaren Atlantic förändrar sig nog inte så mycket i seriemässigt skick, precis som storebror Fisker Karma förändrades mycket lite från showbil till seriemodell.

Fisker är fortfarande ganska hemlighetsfulla kring de tekniska detaljerna. Nya Atlantic får en storlek i närheten av Audi A5 – en jämförelse som Fisker själva väljer att använda – och vi vet att bilen i grunden är bakhjulsdriven med fyrhjulsdrift som ett möjligt tillval. Räckviddsförlängaren består av en fyrcylindrig, 2,0-liters turbobensinare från BMW men några uppgifter om motorstyrka, körsträcka, laddningstid och liknande får vi inte.

Produktionen väntas starta nästa år i GM:s gamla fabrik i Delaware och enligt en intervju hos CNN har grundaren Henrik Fisker fått det finansiella stöd – cirka 400 miljoner dollar – som behövs för att starta produktionen. Något pris på Atlantic vill Fisker inte heller ge men använder en välutrustad Audi A5 som jämförelse, vilket skulle indikera ett baspris kring 450.000 kronor. Pressreleasen för Fisker Atlantic går att ladda hem som pdf-fil genom att klicka på länken.

Annons
Annons
Rulla till toppen