Toyota kör Hilux till Antarktis – med jetbränsle

För att visa hur tålig och pålitlig pickupen Hilux är arrangerade Toyota en expedition till Antarktis. Bilarna modifierades för att gå på jetbränsle eftersom diesel inte fungerar i 50 minusgrader på 3.400 meters höjd. Se bildgalleriet här!
Annons

Toyota kör Hilux till Antarktis – med jetbränsle
Isländska specialisterna Arctic Trucks försåg bilarna med långdistanstank och modifierade motorerna för att gå på jetbränslet A-1. Några av bilarna fick ett extra hjulpar och blev sexhjulsdrivna. Klicka för att se bildgalleriet.

När det gäller att ta sig fram i knepig terräng finns få bilar som är så pass pålitliga som Toyota Hliux. Pickupen tjänstgör i svåra förhållanden över hela världen och nu har Toyota avslutat en riktigt imponerande expedition till Antarktis.

Under den fyra månader långa resan färdades teamet 7.000 mil. Isländska företaget Arctic Trucks förberedde bilarna för det kalla klimatet. Dieselmotorerna modifierades för att kunna drivas med jetbränsle, eftersom det är mer pålitligt än diesel i 50 minusgrader på 3.400 meters höjd.

Bilarna försågs också med en 280-literstank, en kran för att lyfta tung utrustning, förstärkt fjädring samt terrängdäck med en tiondel av däcktrycket i ett vanligt däck. Det ger en 17 gånger större anläggningsyta mot marken och därmed bättre grepp.

Annons
Annons
Rulla till toppen