Ferrari California uppgraderad – nu med film

Med ökad effekt och bortskalad vikt är Ferrari California piggare än någonsin. I den här filmen från Ferrari kan vi höra hur motorn låter och möta våren i Italien – kan det göras bättre än i en öppen California?
Annons


Nog vore det härligt att se fruktträden i blom men ännu får vi vänta några veckor. Det behöver man inte i Italien, det kan vi se i den här nya filmen från Ferrari som beskriver den uppgraderade California.

Som vi berättade i februari har Ferrari California fått mer effekt – 490 hk, 30 mer än förut – och även fått vikten bantad med 30 kilo. Prestanda förbättras och 0-100 km/h går nu på 3,8 sekunder, en förbättring med 0,2 sekunder.

För de som tycker att Ferrari California är allt för ”soft” finns det ett nytt tillval: ”Handling Speciale Package”. Då får föraren en hårdare fjädring för att minska karossrörelserna och göra California mer snabbfotad i reaktionerna. Den elektroniskt styrda fjädringen har en 50 procent snabbare styrenhet och styrningen är tio procent kvickare. På utsidan finns det inga tecken på något ansiktslyft, nyheterna för Ferrari California begränsar sig till några nya tvåtonslackeringar med klassiska Ferrarifärger.

Annons
Annons
Rulla till toppen