Audi RS Q3 Concept – snart kommer den

Ännu en gång retar Audi oss med en Q3 som fått den välsjungande turbofemman från TT RS under huven. Audi RS Q3 Concept premiärvisas snart på Auto China 2012 i Beijing och nu utlovas 360 hk, 265 km/h i toppfart och 0-100 km/h på 5,2 sekunder.
Annons

Audi RS Q3 Concept – snart kommer den
För tredje gången ser vi Audi ta fram en konceptbil där Q3 fått den härliga, 2,5-liters turbofemman under huven. Sätt igång och bygg, Audi.

Ni med skarpt minne kommer nog ihåg att Audi redan vid pressvisningen av den då nya Audi Q3 visade upp en ”RS-prototyp”. Helt oväntat fick journalisterna provköra Audi Q3 med samma turbofemma som finns i TT RS och RS 3. I början på året, i Detroit, fick vi se Audi Vail – en Q3 Allroad med samma turbofemma och inriktning mot ”unga vintersportentusiaster”.

Som om detta inte vore nog får vi nu se en tredje bil på samma tema: Audi RS Q3 Concept. Den ska premiärvisas på Auto China 2012 i Beijing och nu kan inte Audi göra annat än att sätta modellen i serieproduktion. Och varför inte, i den här konceptformen ger Audi RS Q3 Concept 360 hk, gör 0-100 km/h på endast 5,2 sekunder och toppar 265 km/h.

Chassimässigt har Audi RS Q3 fått fjädringen sänkt 25 millimeter, utrustats med 20-tumsfälgar och kraften skickas vidare till de fyra hjulen med den sjustegade S-tronic lådan (dubbelkopplingslåda).

Exteriört kan vi notera att Audi mejslat fram en lite skarpare grill som kanske får hänga med till seriemodellen av RS Q3. De dubbla ovala avgasutblåsen signalerar att den här modellen är den mest kraftfulla i serien. Läs mer om Audi Q3 genom att klicka på länken, där har vi samlat alla artiklar på en modellsida.

Annons
Annons
Rulla till toppen