700.000 i rabatt på en ny Maybach

Daimler är på väg att lägga ned lyxbilsmärket Maybach, som skulle konkurrera med Rolls-Royce. Men det finns fortfarande chans att köpa ett exemplar med rejäl rabatt.
Annons

700.000 i rabatt på en ny Maybach
Maybachkunderna får handsydd läderklädsel, handpolerad träpanel, ett surroundsystem med 21 högtalare från Bose och dubbla dvd-skärmar bak. Instegspriset är numera 700.000 kronor lägre än tidigare. Dags att slå till…?
700.000 i rabatt på en ny Maybach
Långmodellen Pullman ersätter Maybach vid årsskiftet. Klicka för att läsa mer!

Dags att byta ut Rollsen i garaget? Då är kanske inte Maybach förstahandsvalet. Märket ska läggas ned eftersom Daimler gick tre miljoner kronor i förlust för varje såld bil. Och det handlar inte om någon nykomling – Maybach baseras på förra generationen Mercedes S-klass.

Men nu kommer ett dödsryck i form av ordentliga rabatter, som kanske kan få fart på försäljningen. Prisavdrag är inget ovanligt i bilbranschen men en rabatt på upp till 700.000 kronor för både Maybach 57 och långmodellen 62 är trots allt sällsynt.

Bilarna är fortfarande inte särskilt prisvärda. Instegspriset för en Maybach 57 i USA ligger nu på två miljoner kronor, vilket gör den 40.000 kronor billigare än en Bentley Mulsanne. Men koncernsyskonet Mercedes S 600, som är en betydligt modernare bil, kostar hela 850.000 kronor mindre.

Planen är att ersätta Maybach 57 och 62 med nya och lyxiga specialversioner av nästa generation Mercedes S-klass, som lanseras 2013. Bland annat gör toppmodellen Pullman comeback.

Annons
Annons
Rulla till toppen