VW E-Bugster – elbil med vindrufs

Volkswagen presenterar snart Beetle Cabriolet och som ett smakprov får vi nu konceptbilen ”E-Bugster”. Med 85 kW elmotor går 0-100 km/h på 10,8 sekunder och den utsläppsfria färden sträcker sig som mest till 18 mil på en laddning.
Annons

VW E-Bugster – elbil med vindrufs
VW E-Bugster premiärvisas i Beijing och det vi ser är en taklös version av en liknande bil som premiärvisades i Detroit i januari. Körsträckan är 18 mil och en upppladdning ska bara ta 35 minuter – är det möjligt?

Vi har sett gott om spionbilder på nästan omaskerade Beetle Cabriolet, men några besked om när den ska presenteras har vi inte. Många trodde att Volkswagen skulle premiärvisa Beetle Cabriolet på vårsalongen i New York, men så blev det inte.

Däremot ska vi få se en ny konceptbil med namnet ”E-Bugster” på Auto China 2012 i Beijing, som öppnar för media måndagen 23 april. Som ni nog minns visade Volkswagen en E-Bugster på Detroitsalongen i januari (klicka på länken för att läsa mer) och nu är det dags för en taklös version av E-Bugster.

VW E-Bugster är strikt tvåsitsig och ”baksätet” ockuperas av det stora litiumjonbatteriet på 28,3 kWh, tillräckligt för en körsträcka på upp till 18 mil. Batteripaketet kan laddas via ett vanligt 230V vägguttag men med den speciella likströmsladdaren går det att återfå full kapacitet på endast 35 minuter, det är åtminstone vad VW själva uppger.

Elmotorn ger 85 kW (115 hk) och det ska räcka för en hyggligt snabb acceleration 0-100 km/h på 10,8 sekunder. I det här taklösa utförandet av E-Bugster har VW sänkt vindrutans övre kant med 90 millimeter (jämfört med Beetle) och höjden är nu 140 centimeter. Bredden har ökat med 30 millimeter till 184 centimeter och längden är densamma, 428 centimeter. Mer går att läsa i Volkswagens pressrelease för E-Bugster, klicka på länken för att ladda hem som pdf-dokument.

Annons
Annons
Rulla till toppen