Seat Ibiza Cupra – en spansk Polo GTI

Volkswagen Polo GTI får en uppdaterad, spansk kusin i form av Seat Ibiza Cupra. Än så länge är det ett "koncept", men räkna med att detta nya utseende når serieproduktion senare i år. TSI-motor på 180 hästar och elektronisk diffbroms lovar gott.
Annons

Gillar du små GTI-bilar fick du plötsligt ytterligare ett alternativ att fundera över. Seat visar upp uppdaterade Ibiza Cupra i konceptform på bilsalongen i Beijing. Enligt Seat handlar det om en ”sportbil för vardagen som kombinerar körglädje med hög funktionalitet”.

Förutom den ilsket gula färgen, som kallas Crono Yellow, skiljs Cupra-modellen ut från övriga Ibiza-modeller genom ett bodykit, bixenon-strålkastare, diffusor bak, 17-tumsfälgar och mittmonterat avgasutblås. Som vi kan se är det lite skarpare drag på modellen, precis som vi kunde förvänta oss av nya chefdesignern hos Seat, spanjoren Alejandro Mesonero-Romanos. Hans uppdatering av vanliga Ibiza kan ni studera genom att klicka på länken.

På insidan av Ibiza Cupra finns en sportratt med avfasad botten, sportstolar med läderklädsel, blanksvarta paneler och navigationssystem med 5-tumsskärm. Motorn känns igen från koncernsyskonet Volkswagen Polo GTI – en 1,4-liters TSI-motor på 180 hästar och 250 Nm (samma som förut), som skickar kraften till framhjulen via en XDS-differential och en 7-växlad DSG-låda.

Annons
Annons
Rulla till toppen