Rolls-Royce visar dubbelt nytt i Kina

Har du fyra miljoner över kan du slå till på långversionen av Rolls-Royce Phantom, som nu uppdateras med led-strålkastare och ny automatlåda. Dessutom kommer en specialversion av lillebror Ghost.
Annons

Rolls-Royce visar dubbelt nytt i Kina
Långversionen av Rolls-Royce Phantom får några försiktiga förändringar. Samtidigt lanseras en specialversion av Ghost. Klicka för att komma till bildgalleriet!

I mars fick Rolls-Royce Phantom en försiktig uppdatering för att hålla försäljningen uppe i ytterligare några år. Nu ansiktslyfts även långversionen, som kallas Extended Wheelbase.

Den uppdaterade versionen av Phantom kallas Series II. Den största förändringen är den nya fronten med led-strålkastare. ZF bidrar med en 8-stegad automatlåda, medan V12-motorn får direktinsprutning, vilket minskar förbrukningen med tio procent. Navigationssystemet uppdateras med 3D-vy och större skärm (8,8 tum). I fronten finns numera ett antal kameror för att förenkla parkeringsmanövrar i trånga utrymmen, precis som hos koncernsyskonet BMW.

Interiören är lika bedårande vacker som tidigare. Alla träpaneler kommer från samma träd och läderklädseln skärs med laser och sys på plats för hand. Under 2011 valde över 80 procent av Phantom-kunderna att skräddarsy sitt eget exemplar, kanske med tillbehöret Starlight Headliner, som lägger till 1.600 små lampor i (det läderklädda) innertaket.

I Rolls-Roycemontern på bilsalongen i Beijing finns också konceptet Ghost Six Senses, som ska ”tända dina sinnen” med bland annat läderklädselns arom och surroundsystemets ljud. Bilen lackas i färgen Carrara White och i baksätet finns en champagnekylare. Bakluckan kläs in i mjuk lammull, för att inte riskera att de dyra väskorna blir repade.

Rolls-Royce Ghost Six Senses är fortfarande ett koncept, men bilen är helt körklar.

Annons
Annons
Rulla till toppen