Nästa BMW Z4 blir sportigare

De första uppgifterna om nästa generation BMW Z4 har läckt ut på nätet. Uppföljaren blir betydligt sportigare för att utmana Porsche Boxster.
Annons

Nästa BMW Z4 blir sportigare
BMW vill utmana Porsche Boxster på allvar med nästa Z4, som lanseras 2015.

BMW utvecklar just nu tredje generationen av den tvåsitsiga roadstern Z4. Enligt källor till Inside Line blir den mycket sportigare än de tidigare modellerna. Agila köregenskaper står högt upp på att göra-listan. Därför får nya Z4 en hel del lättviktsteknik för att sänka både vikt och tyngdpunkt.

Designen ändras inte radikalt, men den långa motorhuven kan kortas för att ge ett sportigare och kompaktare intryck. Z4 ska vara den uppkäftiga roadstern medan de större cabrioletmodellerna i 2-serien, 4-serien och 6-serien ska vara de bekväma långfärdsbilarna.

Den tuffaste konkurrenten för BMW Z4 blir Porsche Boxster, som idag bjuder på betydligt roligare köregenskaper. När vi testade BMW Z4 sDrive35i mot tre konkurrenter fick den omdömet ”komfortinriktad modell som inte är nära konkurrenterna i något avseende”. Nu är det upp till bevis om nästa generation blir bättre.

Det finns ännu inga uppgifter om BMW tänker förse Z4-modellen med dieselmotor. Både Audi TT och Mercedes SLK finns med fyrcylindriga dieselmotorer.

Premiär för helt nya BMW Z4 blir 2015.

Annons
Annons
Rulla till toppen