Mini John Cooper Works GP – den snabbaste!

Här har du den snabbaste Minin som byggts – John Cooper Works GP. Officiella varvtiden på Nürburgring är 8:23 men Mini är rätt hemlighetsfulla i övrigt, vi får till exempel inte veta motoreffekten på den nya GP-modellen.
Annons

Mini John Cooper Works GP – den snabbaste!
Det finns ingen tvekan om att detta är en Mini John Cooper Works GP. Namnet ”GP” finns på flera ställen och de yttre attributen är många. Endast 2.000 Mini John Cooper Works GP ska byggas.

Vill du äga en Mini John Cooper Works GP ska du nog inte fundera för länge. Endast 2.000 exemplar ska byggas av den här specialmodellen som kan titulera sig ”snabbaste Minin någonsin.”

Tyvärr finns det inte så många tekniska detaljer att frossa runt i, då Mini valt att vara väldigt hemlighetsfulla kring nya versionen av Mini John Cooper Works GP. Vi får däremot veta att Mini John Cooper Works GP klockats för en varvtid på Nürburgring på 8:23, 19 sekunder snabbare än den snabbaste Minin dessförinnan – Mini Cooper S med John Cooper Works GP kit. En gissning är att toppeffekten i turbomotorn höjts till cirka 220-230 hk.

Aerodynamiskt har Mini John Cooper Works GP fått flera specialdetaljer och bland annat större bakvinge och förbättrad diffusor bak. Något baksäte finns inte och fram hittar vi två Recarostolar. Tuffare chassi och större bromsar bör också vara något som ingår samt någon typ av specialdäck, bilen på bilderna har Kumho Ecsta V700 däck på 17-tumsfälgar.

Nya Mini John Cooper Works GP lanserades i Frankrike i helgen där det varit en speciell Mini-träff vid Paul Ricard racebanan. Leveranserna ska starta under senare delen av året och till dess lär väl Mini bli lite mer öppna med vad John Cooper Works GP innehåller. Pressreleasen från Mini om John Cooper Works GP går att ladda hem som pdf-dokument genom att klicka på länken.

Annons
Annons
Rulla till toppen