Chevrolet Trax – en Mokka från USA

Chevrolet visar en egen version av crossovern Opel Mokka på Parissalongen i höst. Den ska säljas i 140 länder – här är första bilden.
Annons

Chevrolet Trax – en Mokka från USA
Chevrolet Trax börjar säljas under fjärde kvartalet 2012. Klicka för att se en större version!
Chevrolet Trax – en Mokka från USA
Opel Mokka är storleksmässigt som en upphöjd Corsa.

Lilla crossoverklassen växer snabbt och det vill General Motors dra nytta av. Opel Mokka har redan en syskonbil i form av Buick Encore, och i höst lanseras också Chevrolet Trax på samma plattform.

Den tredje varianten får alltså samma namn som konceptbilen från 2007 års New York-salong, men varken design eller teknik hänger med från konceptet. Chevrolet Trax ska säljas i 140 länder. Först ut är Mexiko under fjärde kvartalet 2012.

Målet med Chevrolet Trax är att locka så kallade ”urban explorers”, alltså yngre personer och familjer som gärna ger sig ut i naturen och tycker att låg förbrukning, hög flexibilitet och fräck design är viktiga köpskäl.

Just nu släpper Chevrolet bara en bild på nykomlingen och inga tekniska uppgifter, men skillnaderna mot Buick Encore och Opel Mokka blir inte stora. Längden blir 4,3 meter, höjden 1,8 meter och bredden 1,6 meter med en hjulbas på 2,6 meter. Bagageutrymmet sväljer 533 liter (eller 1.372 liter med baksätet nedfällt).

Under huven hamnar antagligen en turbomotor på 1,4 liter med 140 hästar och 200 Nm, som driver framhjulen via en 6-växlad automatlåda. Fyrhjulsdrift är tillval. Opel Mokka finns också med en dieselmotor på 130 hästar och 300 Nm, och det återstår att se om den även dyker upp i Chevrolet Trax.

Annons
Annons
Rulla till toppen