Seat visar sex koncept – vid Wörthersee

Med inte mindre än sex olika bilar satsar Seat hårt på att synas där det räknas – GTI-träffen vid Wörthersee. Konceptet Mii FR visar en fullt sannolik, kommande GTI-version och Ibiza SC Trophy samt Leon Super Copa är avsedda för trackdays. Seat Ibiza FR och Leon Cupra R har fått ”Individual Design”.
Annons

Seat visar sex koncept – vid Wörthersee
Kan vi hoppas på en Seat Mii FR? Den seriemässiga bilen kan inte vara så långt ifrån det vi kan se vid sjön Wörthersee i Österrike.

Seat Ibiza Cupra i sin uppdaterade version premiärvisades i Beijing i april men i helgen 16-19 maj är det premiärvisning i Europa, närmare bestämt på den gigantiska GTI-träffen vid sjön Wörthersee, Österrike. Seat Ibiza Cupra Concept har fått lite skarpare drag med hjälp av nya chefsdesignern Alejandro Mesonero-Romanos och vi tror att bilen är mycket nära seriemässigt skick.

Seat kallar själva Ibiza Cupra Concept för ”showens stjärna” men vi är mera nyfikna på den andra – av totalt sex bilar – som man har med sig till Wörthersee. Seat Mii FR kallas för ”show car” men är förmodligen också en bil som står väldigt nära en kommande seriemodell. Några besked om vassare motor får vi dock inte till ”Mii FR” men stylingdelarna visar hur GTI-versionen skulle kunna se ut.

Förutom dessa två tar Seat också med sig trackdaybilarna Ibiza SC Trophy och Leon Super Copa. Båda bilarna har full skyddsbur, anpassad motorsmörjning för banbruk, större bromsar, racefjädring, med mera. Seat säljer Ibiza SC Trophy för 31.500 euro och i Spanien och Italien finns det enhetsklasser för modellen där man kan tävla mot varandra med jämnbördiga bilar.

Leon Super Copa kostar det dubbla, 63.000 euro, men då får man en racer som står WTCC-bilarna mycket nära. TSI-motorn på 2,0 liter är uppgraderad till 300 hk och en mekanisk diffspärr ser till att få fäste för båda framhjulen.

Seat Ibiza FR och Leon Cupra R visas i Wörthersee med det som man kallar för ”Individual Design”. Större fälgar, målade bromsok, lackerade detaljer, snyggare inredning, med mera är något av det som ska locka besökarna vid GTI-träffen att extrautrusta sina Ibiza FR och Leon Cupra R.

Annons
Annons
Rulla till toppen