Så mycket kostar Nissan Juke-R

Snart kan du köpa en Nissan Juke för samma pris som en Rolls-Royce Phantom. Men då har den uppdaterad GT-R-motor på 545 hästar. Bara 25 bilar ska byggas.
Annons

Så mycket kostar Nissan Juke-R
Det galna projektet blev verklighet. Nissan Juke-R kostar över fyra miljoner kronor.

Vi var många som tvekade, men Nissan gjorde slag i saken och stoppade ned V6-motorn med dubbla turbo från GT-R i designcrossovern Juke. Nu avslöjar vicechefen för Nissan i USA, David P Reuter, prislappen i en intervju med Inside Line: 4,2 miljoner kronor.

”Vi vill göra Juke-R tillgänglig för kunder över hela världen där varje exemplar byggs på förfrågan. Den är riktad till seriösa samlare och investerare som vill äga ett äkta original, ett innovativt projekt som bara skapas i extremt små volymer”, säger David P Reuter.

Och visst blir Nissan Juke-R mycket sällsynt, i alla fall enligt uppgifter till SportAuto.fr. Mellan 20 och 25 exemplar ska byggas och de tre första bilarna är redan beställda – leverans sker i sommar.

Som vi skrev nyligen får alla Juke-R som beställs av kunder den uppdaterade motorn från modellår 2012 av Nissan GT-R med 550 hästar och 632 Nm, till skillnad från de första exemplaren som hade 490 hästar.

Annons
Annons
Rulla till toppen