Nissan Juke Nismo visas på Le Mans

Inte riktigt lika vild som Juke-R, men här har ni Nissan Juke Nismo. Den nya ”busbilen” presenteras på Le Mans när 24-timmarsloppet körs och ännu så länge är Nissan förtegna om motoreffekten i 1,6-litersturbon.
Annons

Nissan Juke Nismo visas på Le Mans
Nissan Juke Nismo ska byggas i Storbritannien och väntas vara redo för bilhandlarna strax efter årsskiftet.

Redan förra hösten fick vi se ett koncept på temat Nissan Juke Nismo i Tokyo, men nu visar man bilen som officiell seriemodell. Presentationen sker vid racebanan i Le Mans, där 24-timmarsloppet avgörs nu i helgen (16-17 juni) och Nissan DeltaWing också visas upp.

Till det yttre kan vi se att hustrimmaren Nismo försett Juke med aggressivare front och akter, bak kan man ana en ”diffusor” i underkant, liksom neddragna sidokjolar och stora 18-tumshjul. På insidan i Juke Nismo hittar vi sportratt, aluminiumpedaler, annan växelspaksknopp och instrumentering. Nismo har också gett sportstolarna alcantaraskinn med röda sömmar.

Fjädringen uppges vara sportigare i Nissan Juke Nismo och styrkänslan förbättrad. Men toppeffekten i den fyrcylindriga 1,6-liters DIG-T motorn, med direktinsprutning och turboladdning, vill Nissan inte berätta något om. Nissan Juke Nismo ska byggas i Sunderland-fabriken, Storbritannien, och väntas nå handlarna strax efter årsskiftet. Nissan Juke-R? Jodå, den ska också börja seriebyggas (klicka på länken för att läsa mer).

Annons
Annons
Rulla till toppen