Kia Sorento får ett ansiktslyft

Det är ”halvtid” och dags för ett ansikslyft av Kia Sorento. På utsidan märks nya LED-ljus, dessutom utlovas bättre bränsleekonomi och komfort.
Annons

Kia Sorento får ett ansiktslyft
Kia har uppdaterat både front och akter med bland annat LED-ljus. Men vi är mer nyfikna om de andra förändringarna. Det utlovas bättre komfort, snålare motorer och fler säkerhetssystem. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Första generationen Kia Sorento var en rambyggd, gammaldags suv som lämnade en hel del utrymme för förbättringar. Dessa levererade Kia på hösten 2009 när det kom en helt ny och omarbetad Sorento, en bättre bil på alla plan. Första modellen Kia Sorento sålde mer än man hoppats, även i Sverige, men andra generationen Sorento har överträffat alla Kias förväntningar med 620.000 sålda bilar (globalt) sedan 2009.

Men nu är det ”halvtid” och därmed dags för Kia att uppdatera sin storsäljare Sorento. Kias ”facelift” till andra generationen Sorento lanseras i Sydkorea i dagarna och för att inte vi i Europa ska bli allt för otåliga får vi några bilder på bilen men en – tyvärr – ganska knapphändig information. Det utlovas klassledande bränsleförbrukning, bättre komfort och flera nya säkerhetssystem på Kia Sorento – men vi får inga konkreta detaljer på detta.

Ännu mera lurigt blir det när Kia skriver i sin engelska pressrelease att ”Significant changes include a re-engineered bodyshell…” Men på Kia Motors Sweden AB säger man sig inte känna till något plattformsbyte, vilket också är osannolikt då modellen bara funnits i tre år. Kanske finns här några förändringar, men exakt vad vet vi inte ännu. Våra engelska kollegor påstår sig veta att Sorento får en väsentligt lägre vikt, upp emot 100 kilo, men det är helt obekräftat ännu.

Kia Sorento får ett ansiktslyft
På bakpartiet skymtar man också designerns vilja att låta de lodräta elementen gå igenom.

Även om Kia kanske inte gjort en komplett förändring av kaross/chassi på Sorento så har man i alla fall ansträngt sig för att åstadkomma ett yttre ansiktslyft. Front och akter har fått ett delvis nytt utseende och vi hittar lysdioder både fram och bak i ljusarmaturen. Det utlovas även fler exteriörkulörer och fler fälgmodeller, inklusive en i 19 tum, till Sorento.

Lite knapphändigt om Kia Sorento, som sagt, men vi återkommer så fort vi får mer information. Leveranserna ska börja senare under året.

Kia Sorento får ett ansiktslyft
Uppgraderade Kia Sorento kommer mot slutet av året, det är allt vi vet så här långt.
Annons
Annons
Rulla till toppen