Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV får premiär i höst

Mitsubishi Outlander med laddhybrid får premiär på Parissalongen i slutet av september. Unikt hybridsystem och bensinförbrukning under 2,0 l/100 km utlovas.

Mitsubishi hävdar att man är först i världen med denna typ av drivlina.

Mitsubishi hävdar att man är först i världen med denna typ av drivlina.

Mitsubishi Outlander laddhybrid, eller Plug-in Hybrid EV (PHEV) som Mitsubishi själva kallar den, väntas få premiär under höstens motorsalong i Paris. Enligt Mitsubishi är Outlander PHEV den första i en serie av modeller med alternativa drivlinor som ska presenteras av företaget under den kommande 12-månadersperioden.

Mitsubishis hybridsystem kombinerar en elmotor på vardera axel med en frontmonterad bensinmotor. Systemet ger möjlighet till tre olika körprogram, "Pure" innebär enbart eldrift och "Series" betyder att bensinmotorn fungerar som generator och försörjer batterierna med ström som i sin tur driver elmotorerna, ett system liknande det i Chevrolet Volt/Opel Ampera. Det tredje alternativet är "Parallel", då bensinmotorn hjälper de båda elmotorerna genom att gå in och driva på framhjulen. Mitsubishi själva hävdar att man är första biltillverkare i världen att erbjuda ett fyrhjulsdrivet hybridsystem av detta slag.

Mitsubishi Outlander presenterades på Genévesalongen tidigare i år.

Mitsubishi Outlander presenterades på Genévesalongen tidigare i år.

Informationen om den nya modellen är hittills knapphändig men förbrukningen uppges understiga 2,0 l/100 km vid blandad körning och CO2-utsläppen väntas ligga under 50 g/km. Hybridversionen av Outlander kommer förmodligen ut på marknaden 2013 medan den vanliga versionen kommer ut i bilhallarna senare under 2012.

Intressant modell – Mitsubishi lär bli att räkna med i ”hybridfajten” framöver!
117
16