Mitsubishi planerar flera hybridmodeller

Hybrid- och elmodeller blir en viktig del i Mitsubishis framtida modellprogram. Först ut är Outlander som ska slå Lexus RX 450h.
Annons

Mitsubishi planerar flera hybridmodeller
Förutom Outlander får flera andra framtida modeller el- eller hybriddrift.

De flesta biltillverkare utvecklar just nu hybridvarianter eller eldrivna versioner av nuvarande modeller, men Mitsubishi har ännu större planer. Enligt brittiska Autocar ska i princip hela modellprogrammet bytas ut inom några år, och en majoritet av modellerna blir helt eller delvis eldrivna.

Vi har redan tidigare skrivit om Mitsubishi Outlander som ska utmana Honda CR-V och Hyundai Santa Fe. Den kommer som pluginhybrid med en förbrukning på strax över 2 l/100 km och en räckvidd på eldrift på fyra mil.

Outlander-hybriden ska enligt Lance Bradley, chef för Mitsubishi i Storbritannien, ”kännas precis som en 3,0-liters V6-motor prestandamässigt”. Däremot ska ägandekostnaderna vara betydligt lägre. Lance Bradley hoppas dessutom locka kunder från Lexus RX 450h.

Efter Outlander följer en uppdaterad ASX, och även den kommer förmodligen som pluginhybrid. Senare lanseras ytterligare en pluginhybrid i form av nya Lancer.

Mitsubishi planerar flera hybridmodeller
Småbilen Colt kan komma i helt eldrivet utförande.

Även på elbilssidan kommer en del nyheter, bland annat citybilen Colt. Den kommer i minst två varianter: helt eldriven och med trecylindrig bensinmotor. 

Mitsubishi utesluter heller inte ”hybridisering” av pickupen L200.

”Det finns inget skäl till att kommersiella bilkunder inte skulle uppskatta fördelarna med hybridteknik. Vi vet att tekniken fungerar, och att den fungerar bra”, säger Lance Bradley.

Annons
Annons
Rulla till toppen