Nya Ford Mondeo blir försenad

Femte generationen Ford Mondeo kommer inte lanseras nästa vår, som planerat. Modellen försenas tre månader på grund av "interna problem".
Annons

Nya Ford Mondeo blir försenad
Just nu ligger produktionen av Ford Mondeo, S-Max och Galaxy på 16 procent under normal nivå. Samtliga modeller är på väg att ersättas men Mondeon dröjer tre månader längre än väntat.

Det är hög tid för en ersättare till Ford Mondeo. Femte generationen har utvecklats tillsammans med den ”amerikaniserade” versionen Ford Fusion

Produktionsstarten för nya Ford Mondeo var planerad till den 6 april 2013 i Fords belgiska fabrik, men enligt branschtidningen Automotive News har premiären skjutits upp med drygt tre månader. Det verkar dock helt klart att Ford visar upp nya Mondeo på Parissalongen i höst, medan Europapremiären är framflyttad till sommaren 2013.

En talesperson för Ford säger att förseningen beror på att ”vi jobbar med flera frågor för att försäkra en robust och högkvalitativ lansering”. Enligt källor på Ford handlar problemen om certifiering av utsläppsnivåer.

Nya Mondeo är näst intill identisk med Fusion designmässigt. På säkerhetssidan får Ford Mondeo uppblåsbara bälten i baksätet, som sprider ut kraften vid en krock till ett fem gånger större område än för ett vanligt bälte.
  

Annons
Annons
Rulla till toppen