Bildläcka: Nya Mazda 6 Wagon

Nya Mazda 6 debuterar vid bilsalongen i Moskva i slutet av augusti. Men redan nu finns bilder på den kommande kombimodellen, tagna vid den högtidliga ceremonin då den första produktionsbilen rullade av bandet.
Annons

Bildläcka: Nya Mazda 6 Wagon
En försmak på nya Mazda 6 Wagon. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION.

Den första helt nya Mazda 6 körde nyligen ut från Mazdas japanska fabrik, Hofu Plant No. 2 , i Yamaguchi-provinsen. Den första produktionsbilen blev en Mazda 6 Wagon utrustad med en tvåliters bensinmotor, kallad Skyactiv-G 2.0.

Ungefär 500 Mazdaanställda fanns på plats vid ceremonin, bland annat Mazdas VD och ordförande Takashi Yamanouchi.

”Helt nya Mazda 6, som nu börjar rulla av monteringsbandet, har både all ny Skyactiv-teknologi och vårt nya designspråk Kodo – Soul of Motion. Dessutom är det den första Mazdamodellen som har vårt unika system för återvinning av bromsenergin, kallat i-ELOOP. Denna utveckling representerar det allra bästa av våra ingenjörskunskaper och en kompromisslös inställning till detaljer”, sa Mazdas VD och ordförande Takashi Yamanouchi vid ceremonin.

Medvetet eller ej så ”råkade” Mazda även visa kommande kombimodellen av Mazda 6 på produktionsbandet. Den modellen har inte visats offentligt ännu, men nu kan vi alltså se hur den förmodade storsäljaren i kombitokiga Sverige ser ut. Se även videofilmen här nedan.


Nya Mazda 6 kommer att introduceras i Europa och i Japan i slutet av 2012, följt av andra marknader med början i USA under början av 2013.

Världspremiären för Mazda 6 sker på bilsalongen i Moskva, som öppnar den 29 augusti 2012. Se även tidigare publicerade bilder och filmer på nya Mazda 6.

Annons
Annons
Rulla till toppen