Har du glömt din Maybach 57 i Cannes?

Har du händelsevis glömt bort att du parkerade din Maybach 57 i ett p-hus i Cannes? Behöver du fräscha upp minnet finns det nu ett filmklipp på YouTube som visar en Maybach 57 – en gång köpt för runt tre miljoner kronor – övergiven sedan fyra år.
Annons


Mercedes misslyckades med imagen för sitt lyxbilsmärke Maybach. Varumärket upplevdes aldrig som ett seriöst alternativ till Rolls-Royce och försäljningen blev inte ens en tiondel av det Mercedes hoppades på för Maybach. Nästa år ska Maybach läggas ner och ersätts med lyxiga specialversioner av nya generationen Mercedes S-klass.

Men är Maybach verkligen så ”misslyckad” att ägarna helt glömmer bort sina bilar? Frågan har väckts efter att en film nyligen publicerats av ”Marchettino” på YouTube som visar en sorgligt bortglömd Maybach 57 (med prislapp kring tre miljoner kronor, som ny). Bilen uppges ha stått övergiven i fyra år i ett parkeringshus i Cannes, Frankrike, och bilder på Photobucket visar att samma Maybach innan dess stod långtidsparkerad i Paris.

Två frågor som också förbryllar oss är registreringsplåtarna, som inte verkar höra hemma i Europa (någon som vet?) och den märkligt hopsjunkna bakvagnen. Är det fjädringen som säckat ihop eller är det något tungt (den döda ägaren!?) som ligger i bakluckan? Vi vet inte men ni läsare får gärna fylla på med era egna funderingar.

Annons
Annons
Rulla till toppen