Bentley Mulsanne Convertible – snart här?

På lyxbilsutställningen Pebble Beach smygvisade Bentley en ny, fyrsitsig Convertible-modell, baserad på Mulsanne. Bentley vill bara visa oss designskisser men ryktena förtäljer att seriemodellen inte är alls långt borta – ska vi gissa på 2014?

Bentley Mulsanne Convertible

Ungefär så här har Bentley tänkt sig sin taklösa version av Mulsanne. Vi får bara se en skiss, men Bentley har redan en konceptbil klar som man visar upp för sina kunder. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé är det lyxigaste man kan åka med vindrufs i håret – det kan nog de flesta hålla med om. Men Bentley vill inte bara titta på hur R-R snor åt sig denna lilla men ack så lukrativa kundkrets – därför har man långt gångna planer på en Bentley Mulsanne Convertible.

En större cabrioletmodell vore ett naturligt komplement till Bentley Continental GTC som mäter 480 centimeter i längd och inte är speciellt rymlig i baksätet. En Bentley Mulsanne Convertible delar förmodligen allt väsentligt med sedanmodellen och bör därför mäta runt 560 centimeter och ha gott om plats för fyra personer, även om bilen förlorar bakdörrarna för att inte bli allt för vek.

En konceptbil av Bentley Mulsanne Convertible är framtagen och visades för speciellt utvalda kunder under Pebble Beach Concours d'Elegance i Kalifornien under gångna veckoslutet. Till media har Bentley "bara" skickat designskisserna ni ser här intill, men konceptbilen är alltså redan klar och får vi tro ryktena från våra engelska kollegor kan Mulsanne Convertible vara redo för serieproduktion om två år.

Att Bentley Mulsanne Convertible presenteras i Kalifornien är fullt logiskt då föregångaren Bentley Azure (baserad på Arnage) hade merparten av sina kunder just i USA.

Bentley Mulsanne Convertible

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Helt rätt av Bentley, Mulsanne Convertible skulle ge Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé en match!
108
8